Lyssna på metal

För ett par årtionden sedan kunde man främst lyssna på musik genom att köpa skivor av de artister man gillar för att sedan spela dem med hjälp av en skivspelare. Det har aldrig funnits så många sätt som det finns att lyssna på musik som det gör idag. Därför får du i följande text en kort genomgång på hur du gör för att lyssna på metal.

Använd en streamingtjänst

Det absolut enklaste, och vanligaste sättet att lyssna på musik idag är att använda en musikstreamingtjänst. Det finns ett flertal olika musikstreamingtjänster att välja bland. Spotify är den mest flest användare. Kanske för att det finns en gratisversion av appen och för att deras musikkatalog är väldigt stor. Du kan lyssna på metal på Spotify genom att ladda ner programmet till din enhet. Den funkar både på datorn, mobilen, surfplattan eller på Tv:n De har flera olika abonnemang som kostar olika mycket i månaden. Den billigaste kostar 109 kronor och du får lyssna obegränsat och offline utan reklamavbrott. Ett annat exempel på en musikstreamingtjänst är Apple music. På Apple music köper du den musik du vill lyssna på.

Köp skivor

Trots att det var något vanligare förr så har du fortfarande möjlighet att köpa skivor av dina favorit metalband. De senaste åren har det blivit särskilt populärt med vinylskivor. Men du kan också få tag på CD-skivor. Till det behöver du en tillhörande spelare och högtalare för att lyssna på musiken högt.

Gå på metal spelningar

Slutligen kan du också njuta av musiken genom att höra på den live. Många metal band turnerar och har du tur gör de snart ett stopp i Sverige. Oftast spelar de i de större städerna och du kan behöva resa för att ta dig till spelningen. Men att få uppleva ens favoritband live är svårslaget och därför bör du någon gång gå på en metalkonsert.